Intensivkurs i portugisiska – grundläggande, Lissabon

Att lära ett nytt språk är ofta nyckeln till att förstå ett land och dess kultur. Forskning har visat att det är mycket lättare att lära sig ett språk om man vistas i en miljö där språket talas. Utöver den aktiva språkinlärningen i lektionssalen påverkar omgivningen och skapar förståelse för såväl ord som grammatik.

Vår lärare Pedro har portugisiska som modersmål och talar dessutom flytande svenska. Utöver grundläggande kunskaper om språket kommer du att få massor av kunskaper om Portugal och människorna som bor där.

Vi har förmiddagarna med undervisning i lektionssalen. Fokus ligger på praktisk konversation. Pedro ger er små uppgifter och övningar som ni kan ta med ut i staden – allt för att komma in i portugisiskan på ett naturligt sätt. Sammantaget blir det ca 20 timmar utbildning i en underbar miljö.

Lissabon är med rätta ansedd som en av världens vackraste huvudstäder. En modern europeiska stad som bevarat en genuin charm med ringlande gränder och underbar arkitektur. Spårvagnarna tar oss smidigt mellan stadsdelar som Alfama, Belém, Barrio Alto och Rossio.

I priset ingår en guidad tur i Lissabon och en kväll på fadohus i Alfama. Där får vi bekanta oss med fado, den musikgenre som kanske mer än någon annan uttrycker Portugals själ.

Vi bor på ett modernt hotell i centrala Lissabon.

Jag deltog i en intensivkurskurs i Lissabon i mars 2019. Pedro  är mycket pedagogisk och jag gillade upplägget med övningar att lösa ordförståelse själv, ibland att lyssna på portugisiska samt läsövningar där man fick läsa portugisisk text och försöka förstå helheten. Rekommenderas varmt. /Thomas

Anmäl dig här.
OBS! För högsta pedagogiska kvalitet och möjlighet till individanpassning är antalet platser begränsat till 12.

Kom ihåg om du är med i en fackförening kan du vara berättigad till studiebidrag för en del av kursavgiften.

Lärare: Pedro César Campus
Kurstid: 5 dagar, mån-fre
Period: 11 – 15/11 2019
Pris: € 950 (SEK 10100) inkl. material och logi. Priset avser plats i dubbelrum, 6 nätter (sön-lör) inkl frukost. För dubbelrum för eget bruk tillkommer € 120 (SEK 1270)
OBS! Kursen kan bokas utan logi för endast €540
Anmälan Läs gärna villkoren innan du anmäler dig.

Läs mer om: Lissabon och fado