Intensivkurs i portugisiska, nivå 1 – Nazaré

Vi börjar förmiddagarna med undervisning i lektionssalen. Fokus ligger på praktisk konversation. Därefter har vi ett par timmar ledigt innan vi tillsammans ger oss ut i grupp och övar portugisiska ute i samhället. Vi besöker affärer och kaféer och testar våra språkkunskaper. Allt för att komma in i portugisiskan på ett naturligt sätt. Sammantaget blir det ca 30 timmar utbildning i en underbar miljö.

Nazaré ligger på Silverkusten, en dryg timme norr om Lissabon. Platsen är omtalad inte minst som ett paradis för surfare men för dig som vill ta det lite lugnare kan en promenad längs stranden eller i gränderna ge inspiration. Här finns också Taberna Sitiado, en av Portugals absolut bästa restauranger. Det är en utmärkt plats att lära känna Portugal.

Närmaste flygplats är Lissabon. Anländer du dagen innan kursen startar ingår transfer från flygplatsen till Nazaré. Vi kan hjälpa till med boende i närheten av utbildningslokalen om du önskar det.

Aktuell forskning har visat att det är mycket lättare att lära sig ett språk om man vistas i en miljö där språket talas. Utöver den aktiva språkinlärningen i lektionssalen påverkar omgivningen och skapar förståelse för såväl ord som grammatik.

Lärare: Pedro César Campos

Kurstid: 5 dagar, mån-fre

Kurspris: inklusive material och avslutningsmiddag: €470.
Kom ihåg: om du är med i en fackförening kan du vara berättigad till studiebidrag för en del av kursavgiften.

Period: september 2019

Anmäl dig till kursen här!
OBS! Vi arbetar med små grupper och därför är antalet deltagare begränsat.

 

 

 

Nazaré

Nazaré är mest känt bland surfare. Några av de högsta surfvågorna i världen har mätts upp just utanför klippan som skiljer stranden i Nazaré från Norra Stranden. Ändå är vattnet som når de breda sandstränderna märkligt lugnt. Där ägnar fortfarande kvinnor klädda i traditionella kläder sig åt att torka sardiner.

Att havet är både vilt och lugnt är exempel på kontraster som passar väl in på Nazaré i övrigt. Strandpromenaden lockar turister med sina livliga kaféer och restauranger men bara ett kvarter längre in är gränderna genuint portugisiska. Staden ger ett intryck av att ligga på slätten men låt dig inte luras, backarna är branta och bergbanan upp till stadsdelen Sítio bjuder en fantastisk utsikt. I Sítio hittar du vår samarbetspartner Zula Surf Village och Restaurant Sitiado, med rätta klassad som en av Portugals bästa traditionella restauranger.

Nazaré erbjuder något för alla.