Intensivkurs i portugisiska, nivå 2 – Nazaré

En lite tuffare språkkurs för dig som har läst nivå 1 eller redan kan en del portugisiska.

På förmiddagarna är vi i lektionssalen, där vi övar konversation och fördjupar våra kunskaper i språket. Efter lunch ger vi oss ut i samhället använder de kunskaper vi skaffat i konkreta situationer i affärer, på kaféer och andra verkliga situationer. Allt för att komma in i portugisiskan på ett naturligt sätt.Sammantaget blir det ca 30 timmar utbildning i en underbar miljö.

Nazaré är en charmig och livfull kuststad känd för sin fantastiska strand, där inte minst surfare funnit ett paradis. Området, som också kallas Silverkusten, ligger norr om Lissabon.

Närmaste flygplats är Lissabon. Anländer du dagen innan kursen startar ingår transfer från flygplatsen till Nazaré. Vi kan hjälpa till med boende i närheten av utbildningslokalen om du önskar det.

Lärare: Pedro César Campos

Kurstid: 5 dagar, mån-fre

Kurspris: inklusive material och avslutningsmiddag: €470.
Kom ihåg: om du är med i en fackförening kan du vara berättigad till studiebidrag för en del av kursavgiften.

Period: kursen kommer att ges under september och oktober 2019.

 

 

 

 

Nazaré

Nazaré är mest känt bland surfare. Några av de högsta surfvågorna i världen har mätts upp just utanför klippan som skiljer stranden i Nazaré från Norra Stranden. Ändå är vattnet som når de breda sandstränderna märkligt lugnt. Där ägnar fortfarande kvinnor klädda i traditionella kläder sig åt att torka sardiner.

Att havet är både vilt och lugnt är exempel på kontraster som passar väl in på Nazaré i övrigt. Strandpromenaden lockar turister med sina livliga kaféer och restauranger men bara ett kvarter längre in är gränderna genuint portugisiska. Staden ger ett intryck av att ligga på slätten men låt dig inte luras, backarna är branta och bergbanan upp till stadsdelen Sítio bjuder en fantastisk utsikt. I Sítio hittar du vår samarbetspartner Zula Surf Village och Restaurant Sitiado, med rätta klassad som en av Portugals bästa traditionella restauranger.

Nazaré erbjuder något för alla.