Skrivarvecka med Therése Granwald

Har du också tankar på att skriva en roman eller att äntligen berätta om det där som betyder så mycket för dig? Kanske har du redan börjat och vill ha professionell handledning att komma vidare?

Therése Granwald är författare och skrivpedagog med flera års erfarenhet som universitetslärare. Hon kombinerar korta föreläsningar med gemensamma och inspirerande textsamtal som ger var och en skribent möjligheten att utvecklas till en bättre författare. Textsamtalet är en pedagogisk modell som används av både amatörer och professionella författare.

Under en intensiv och stimulerande vecka får du möjlighet att utveckla dina egna texter tillsammans med andra som brinner för skrivande.

I kurspriset ingår ett ex av Therése bok ”Kreativt skrivande” och Richard Rosengrens ”Karaktärer, repliker, dialog”, båda utgivna på Studentlitteratur.

Nazare ligger på Silverkusten, en dryg timme norr om Lissabon. Platsen är omtalad inte minst som ett paradis för surfare men för dig som vill ta det lite lugnare kan en promenad längs stranden eller i gränderna ge inspiration.

Närmaste flygplats är Lissabon och i priset ingår transfer till och från flygplatsen om du anländer på söndagen innan kursen och avreser på lördagen, dagen efter kursen.

Lärare: Therése Granwald

Kurstid: 5 dagar, mån-fre

Kurspris: inklusive logi på Zulla Surf Village i sex nätter €660, söndag till lördag. Vill du själv ordna boende är priset €510.
Priset avser plats i fyrbäddsrum. För plats i dubbelrum tillkommer €10/natt och önskar du dubbelrum för eget bruk €50. Priset inkludera även transfer, två böcker samt en gemensam avslutningsmiddag.

Period: kursen ges i september och oktober 2019


OBS! För att alla deltagare ska få möjlighet att utveckla sina texter är antalet platser begränsat till 12.

 

 

 

Nazaré

Nazaré är mest känt bland surfare. Några av de högsta surfvågorna i världen har mätts upp just utanför klippan som skiljer stranden i Nazaré från Norra Stranden. Ändå är vattnet som når de breda sandstränderna märkligt lugnt. Där ägnar fortfarande kvinnor klädda i traditionella kläder sig åt att torka sardiner.

Att havet är både vilt och lugnt är exempel på kontraster som passar väl in på Nazaré i övrigt. Strandpromenaden lockar turister med sina livliga kaféer och restauranger men bara ett kvarter längre in är gränderna genuint portugisiska. Staden ger ett intryck av att ligga på slätten men låt dig inte luras, backarna är branta och bergbanan upp till stadsdelen Sítio bjuder en fantastisk utsikt. I Sítio hittar du vår samarbetspartner Zula Surf Village och Restaurant Sitiado, med rätta klassad som en av Portugals bästa traditionella restauranger.

Nazaré erbjuder något för alla.