Språk & kultur – Setúbal

Hösten 2019

Detta är en helt ny typ av språkresa. 
Portugisisk konversation samtidigt som du upplever landets kultur och natur.

Du tar ett språng framåt med din muntliga portugisiska på kort tid! När du deltar i en språkresa kan du att släppa loss din talförmåga eftersom du helt genomsyras av landets språk och kultur. Allt tas hand om åt dig med undantag för dina flygbiljetter. På så sätt har du all flexibilitet att utforma din upplevelse i Portugal före och efter vårt program.

 

Preliminär resplan*

Vår bas är Setúbal. Om morgnarna tar vi en briefing om dagordningen inklusive dagens språkfokus. Sedan är vi ute för att utforska regionen samtidigt som vi övar på att tala portugisiska oss emellan. Vi pratar även med andra i vardagliga sammanhang, t.ex. när vi sitter på restaurangen eller handlar i affären.

Vi i gruppen kommer att se och uppleva:

  • Lokal gastronomi
  • Flodmynningens och Sierras ekosystem
  • Regionalt hantverk
  • Ost- och vinproducenter
  • Historiska städer och byar
  • Sevärdheter såsom museer, borgar, marknader, etc.

dag 1 (check-in) – Vi möts i Setúbal. Check-in på  hotellet följt av en stadsvandring;

dag 2 – Besök hos  en vinproducent och en traditionell kakeltillverkare (azulejos) i Azeitão. Sedan åker vi till Portinho da Arrábida;

dag 3 – I Setúbal besöker vi “Mercado do Livramento” (fiskmarknaden) samt “Museu do trabalhador” (om den gamla konservindustrin i staden). Sedan tar vi en biltur genom Serra da Arrábida ända till Cabo Espichel. Vägen tillbaka stannar vi till i fiskebyn
Sesimbra;

dag 4 – Båttur i Sados mynning (fågelskådning) följt  av ost- och vinprovning. Sedan åker vi till Alcácer do Sal där vi tar en kort stadsvandring och besöker dess borg;

dag 5 (check-out) – Gemensam stadsvandring i Setúbal under morgonen.

 *Planen ovan är ett förslag och kan anpassas till deltagarnas preferenser och vad som är aktuellt för tillfället.

 

Regionen

Setúbal halvön, strax söder om Lissabon, erbjuder ett stort
kultur- och naturarv i form av Arrábidas naturreservat med sin omfattande fauna och flora. Längs bergets fot kan man njuta av vackra sandstränder insprängda  mellan bergsklipporna och havet.

Floden Sados mynningen är naturreservat och utgör ett rikt och komplext ekosystem som varje år besöks av tusentals vattenfåglar. Här fanns en gång en av de största romerska saltstationerna som försåg  hela riket med salt. Flodmynningen rymmer också Portugals enda population av flasknosdelfiner.

I regionen finns utmärkta vinproducenter, t.ex. Periquita, men också flera producenter av det söta dessertvinet Moscatel.

Här produceras också  de uppskattade ostarna från Azeitão.
Inom hantverksområdet är det det traditionella kaklet som är mest känt. Fiskrätterna dominerar den lokala gastronomin, i synnerhet Chocos (en sorts bläckfisk).

Setúbal, det  urbana centrumet i regionen, är en stad som har utvecklats kring fisket och konservindustrin. Staden erbjuder många olika  sevärdheter, bland annat Mercado do Livramento, ansedd som en av världens bästa fiskmarknader.

 

  7.800 kr /pers  och i det ingår*:

Logi 4 nätter på ett 4-stjärnigt hotell (frukost ingår)

Transporter till alla sevärdheter och arrangemang.

Besök hos en vinproducent och vinprovning.

Båttur vid  flodmynning (fågelskådning)

Besök på en kakeltillverkare

Reseledning, språkcoachning och parlören “portugisiska på resan”.

*Priserna avser del i dubbelrum. För singelrum tillkommer 1.200:-

 

Obs! Endast 8 platser